Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca nu isi asuma decizia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, in urma raportului pe care l-a prezentat acesta in urma cu o zi si in urma caruia a decis sa nu declanseze mecanismul de revocare din functie a procurorilor Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi.

Liviu DragneaFoto: psd.ro

"Eu am spus de multe ori în toate apariţiile mele publice că voi susţine decizia ministrului într-un fel sau altul dacă va fi argumentată. Din păcate, nu am ce să susţin, pentru că ori mă aşteptam la o argumentaţie în care să ne spună tuturor de ce trebuie să fie menţinuţi în funcţie şefii Parchetelor, ceea ce era o opţiune şi un rezultat al evaluării, ori argumentaţie pentru a cere revocarea lor. În schimb, am văzut o argumentaţie pentru a fi revocaţi cu o concluzie pentru a fi menţinuţi. Din păcate, nu am ce să susţin şi trebuie să recunosc că am o oarecare dezamăgire".

Intrebat cum comenteaza "monitorizarea" activitatii celor doi anuntata de Tudorel Toader, Dragnea a raspuns ironic: "Da, si i-am vazut ca tremura de frica procurorii sefi".

Dragnea a precizat ca in acest moment asteapta sa vada cu ce "pachet de legi vine" in domeniul Justitiei vine Tudorel Toader, precizand ca are "semnale ca se pregateste" acest pachet.

El a fost intrebat cum comenteaza declaratiile facute de Adrian Nastase, potrivit caruia Tudorel Toader a fost lasat singur, Dragnea a raspuns ca il respecta "foarte mult" pe fostul prim ministru dar acesta "greseste profund" si nu se astepta sa il "copieze pe Victor Ponta".

"Daca m-ar fi chemat dl Tudorel la Ministerul Justitiei sa ma intrebe ma duceam", a comentat Dragnea, respingand si ideea unei coabitari cu presedintia, avansata tot de Adrian Nastase.

"Nu exista niciun fel de coabitare a mea sau a dl Tariceanu cu presedintele Iohannis. Nu este si nu va fi niciodata. Putem avea relatii institutionale sanatoase dar nu coabitare", a sustinut Liviu Dragnea.

Vom reveni cu amanunte