Plata taxelor si impozitelor se poate face online, incepand de miercuri, a anuntat premierul Dacian Ciolos, precizand ca, in era digitala, oamenii nu trebuie sa mai consume "timp si nervi" la ghisee, potrivit Agerpres.

"Dupa multi ani de pasi insuficienti in directia simplificarii relatiei dintre cetatean si stat, de azi, plata taxelor si impozitelor se poate face online, prin ghiseul.ro. In era digitala oamenii nu trebuie sa mai consume timp si nervi pe la ghisee. Acesta a fost scopul masurilor de debirocratizare si digitalizare pe care le-am gandit in acest an", a scris premierul Ciolos, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a fost inrolata, incepand de miercuri, in platforma ghiseul.ro, astfel incat platile catre Fisc se vor putea efectua online, a anuntat miercuri Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Conform sursei citate, contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor si impozitelor pe care le datoreaza catre ANAF, cum ar fi: impozit pe venituri din salarii sau din folosinta bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobanzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala sau din activitati agricole.

"Totodata, pot fi platite online contributiile pentru asigurari sociale de stat datorate de asigurati dar si de angajatori, cat si amenzile judiciare", se mai arata in comunicat.