PSD ar urma sa depuna in parlament o motiune simpla la adresa ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat Liviu Dragnea miercuri intr-o conferinta de presa.

Intrebat despre declaratia presedintelui ALDE Calin Popescu Tariceanu, care a afirmat ca nu s-a renuntat la ideea unei motiuni de cenzura, presedintele PSD a declarat ca nu a fost abandonata nici ideea motiunilor simple, iar domeniul aflat pe primul loc este cel al fondurilor europene.

"Nu s-a renuntat (la ideea unei motiuni de cenzura - n.r.). Nici macar la ideea unei motiuni simple. Este foarte posibil ca saptamana viitoare sa luam in calcul o motiune simple. Sigur, ea nu va fi luata in seama de guvern. Trebuie doar sa decidem pe ce domeniu. In primul loc in clasament este domeniul Fondurilor Europene. De departe. Nici nu mai poate fi atins. La Ministerul Fondurilor Europene performanta e atat de mare incat nu gresesti", a spus Dragnea.

Ministrul Cristian Ghinea a avut mai multe conflicte cu deputatul PSD Ana Birchall, presedinta Comisiei pentru Afaceri Europene, cu comisarul european Corina Cretu, precum si cu fostul deputat PSD Sebastian Ghita.

Amintim ca adoptarea in parlament a unei motiuni simple la adresa unui ministru nu atrage dupa sine automat demiterea acestuia.