Presedintele USB Nicusor Dan a anuntat, vineri, la Alba Iulia, ca Uniunea Salvati Bucurestiul, Uniunea Salvati Romania si Uniunea pentru Codlea vor fuziona in 21 august, cand va fi organizat un congres national la Bucuresti, iar noul partid se va numi Uniunea Salvati Romania, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a declarat vineri, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Alba Iulia, ca Uniunea Salvati Romania (USR), inregistrata deja de doua saptamani in Registrul Partidelor Politice, va fuziona in 21 august cu USB si Uniunea pentru Codlea, formatiune condusa de Erwin Albu, tanarul care a infiintat la Codlea o autoservire cu produse din gospodaria proprie si care acum este consilier local.

"Congresul de fuziune va avea loc pe 21 august, la Bucuresti. Este un congres comun cu trei partide si va ramane USR. Vor fi toti membrii la congres. USB are aproximativ 200 de membri, USR are 3, UPC are sub zece. O sa fie toata lumea, o sa fie intern, nu o sa fie cu presa", a spus Nicusor Dan.

El a explicat ca s-a grabit sa inregistreze Uniunea Salvati Romania pentru ca numele sa nu fie folosit de altcineva si de aceea va fi nevoie acum de un congres de fuziune cu Uniunea Salvati Bucurestiul si cu Uniunea pentru Codlea.

"Am avut nevoie de numele USB ca sa candidam la Bucuresti, era previzibil ca pasul urmator de la USB ar fi USR. Nu am vrut sa riscam ca cineva, trei oameni oarecare, sa vina sa infiinteze USR, am infiintat-o noi si acum trebuie sa fuzionam. Ideal, daca s-ar fi permis, ne-am fi dus la Ministerul Justitiei si am fi blocat numele acesta, USR, si acum doar am fi schimbat numele partidului. Dar asa a trebuit sa recurgem la artificiul acesta" a mai spus Dan.

El a precizat ca dupa alegerile locale a primit 5.000 de solicitari pentru inscrierea in USR, iar peste jumatate din acestea au fost respinse pe motiv ca acele persoane nu erau compatibile cu valorile promovate de Uniune.

Presedintele USB, Nicusor Dan, se afla vineri si sambata la Alba Iulia si Rosia Montana, unde va avea intalniri cu simpatizantii USR pentru crearea unei filiale a noii formatiuni politice.