Uniunea Salvati Romania si partidul local "Pentru Iasi" vor colabora la alegerile parlamentare intr-o alianta informala, care nu va fi inregistrata la Biroul Electoral Central, partidul local condus de Andrei Postolache fiind cel care va desemna candidatii USR din Iasi. Anuntul a fost facut la Iasi de Clotilde Armand, consilier local USB la Sectorul 1, si Andrei Postolache, consilier local Pentru Iasi si lider al partidului, intr-o conferinta de presa comuna.

Clotilde Armand si Andrei PostolacheFoto: Facebook - Pentru Iasi

"Impreuna am redactat si am semnat un memorandum de colaborare al acestei platforme politice. Entitatile componente ale platformei, USR si Pentru Iasi, continua sa existe ca formatiuni politice distincte, fiecare cu drumul si proiectele sale in comunitatile de unde au pornit, unite insa la nivel national pentru aceste alegeri parlamentare.

Pentru Iasi va identifica si propune candidatii aliantei pentru judetul Iasi, va contribui la elaborarea programului platformei si va sprijini eforturile USR de a se extinde in regiunea Moldovei. Denumirea platformei este tot Uniunea Salvati Romania si va fi o alianta informala, neinregistrata la BEC. Am ales aceasta optiune din cauza legii electorale restrictive care ar impune un prag electoral drastic crescut unei aliante formale" a scris "Pentru Iasi" pe pagina sa.

Postolache a precizat in conferinta de presa ca pe liste nu vor fi oameni care au facut sau fac parte din structurile de conducere ale actualelor partide parlamentare.

"Ne cauta diverse persoane, vor sa candideze pentru Parlament. Nu admitem oameni cu functii din actualele partide. Vrem sa oferim ceva nou, astfel ca lumea sa iasa la vot", a afirmat Postolache, potrivit News.ro.

Partidul Pentru Iasi nu a participat la alegerile locale din 5 iunie, intrucat inregistrarea formatiunii la Tribunalul Bucuresti s-a finalizat la cateva zile dupa scrutin.

Andrei Postolache, liderul noului partid, a candidat la Primaria Iasi ca independent si a reusit sa obtina 13%, clasandu-se pe locul al treilea, dupa reprezentantii PSD si PNL. Postolache a castigat un mandat de consilier local, el candidand pentru acest post, tot ca independent.

Partidul Pentru Iasi este constituit cu precadere din tineri, provenind din domeniul IT, dar si de la companii multinationale.

Legislatia electorala prevede ca pragul electoral pentru o alianta formata din doua partide este de 8% si poate creste pana la 10% in functie de numarul partidelor din alianta.

Clotilde Armand se afla intr-un turneu in zona Moldovei, USR aflandu-se in proces de infiintare a filialelor judetene.