Traian Basescu a reactionat la acuzatiile lui Horia Simu privind implicarea unui consilier prezidential din timpul mandatului sau in fapte de coruptie referitoare la retrocedari facute de ANRP, afirmand ca "respinge acest tip de abordare" si ca Daniel Moldoveanu era consilier de stat, nu prezidential.

Reactia fostului presedinte, pe pagina sa de Facebook:

"Constat ca, in spatiul public, exista o dezbatere cu privire la implicarea Administratiei Prezidentiale si a unui "consilier prezidential" din timpul mandatului meu in fapte de coruptie referitoare la retrocedari facute de ANRP.

Resping categoric acest tip de abordare!

Din declaratiile domnului Horia Simu si comunicatul DNA, rezulta clar ca este vorba despre o persoana si nu despre intreaga Administratie Prezidentiala.

Mai exact, rezulta ca este vorba despre Daniel Moldoveanu, consilier de stat si nu prezidential si care indeplinea functia de SEF AL COMUNITATII NATIONALE DE INFORMATII..."

Omul de afaceri Horia Simu a declarat marti ca fostul consilier la Presedintie Daniel Moldoveanu a luat 25% din cei 7 milioane de euro primiti de el de la ANRP, sustinand ca 'este putin nedrept' ca acesta nu a fost pus sub acuzare de DNA.