Secretarul general al PSD, Marian Neacsu, a declarat vineri ca, in opinia sa, discutiile dintre UNPR si PNL in vederea semnarii unui protocol de colaborare pentru alegerile parlamentare nu se vor concretiza, avand in vedere si faptul ca intre PSD si UNPR exista deja asumat un protocol national in acest sens, transmite Agerpres.

"Teoretic da (cele doua formatiuni ar putea ajunge la un acord - n.r), practic cred ca nu se va intampla acest lucru pentru ca noi si UNPR ne aflam in cadrul unui protocol national care este semnat, care functioneaza si care este valabil. Faptul ca sunt, asa cum a amintit presedintele UNPR, Valeriu Steriu, discutii exploratorii pe care le-a purtat cu PNL cred ca ele vor ramane la acest nivel - de discutii exploratorii. Teoretic, da, fiecare este deschis sa poata purta orice fel de discutie, noi nu putem sa le impunem partenerilor nostri cu cine stau de vorba. Putem, eventual, sa discutam cu cei care ne sunt parteneri cu documente, pe baza unor protocoale, daca aceste protocoale au sau nu au valabilitate. Noi le consideram valabile, cred ca si pentru ei au valabilitate", a spus Neacsu.

Presedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat joi ca a avut "discutii exploratorii" cu PNL, care au inclus si variantele pentru alegerile din toamna. El a adaugat ca nu exclude ca UNPR sa mearga singur pe liste la parlamentare.

"Sunt discutii exploratorii (n.r. cu PNL) si am discutat si despre variantele pe toamna. Evident, este perioada in care foarte multi ne punem probema in ce forma vom avea la toamna variantele de lucru, fie in alianta, fie de sine statator. Evident in aceasta explorare am avut de ascultat toate variantele. Probabil ca saptamanile urmatoare, in urma unor discutii mult mai ample, vom avea un plan de lucru pentru ca si la toamna sa ne regasim in Parlament cum ne-am propus", a spus Steriu, la sediul central al PSD.

Intrebat daca partenerii de alianta nu se simt tradati, el a aratat ca nu au fost discutii legate de majoritati actuale, ci au fost legate "strict de ceea ce inseamna toamna", fiind "doar o tatonare, o discutie exploratorie".