Curtea de Apel Bucuresti a amanat luni, pentru data de 15 aprilie, procesul in care PNL contesta Hotararea de Guvern de organizare a alegerilor locale intr-un singur tur de scrutin, anunta Agerpres.

La primul termen de judecata desfasurat luni, un consilier al Guvernului a depus o solicitare de introducere in proces a Ministerului Afacerilor Interne si Autoritatii Electorale Permanente (AEP), pe motiv ca aceste doua institutii au participat la initierea HG privind alegeri locale.

Instanta a fost de acord cu cererea Guvernului, insa procesul a fost amanat pentru vineri, deoarece trebuie citata AEP.

Tot vineri se va dezbate si o cerere a PNL de sesizare a Curtii Constitutionale cu o exceptie de neconstitutionalitate a Hotararii de Guvern privind alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin.

Pe 3 aprilie, copresedintele PNL Alina Gorghiu afirma ca inca spera in organizarea de alegeri locale in doua tururi. Potrivit acesteia, si in cazul unei decizii cu cateva zile inainte de data alegerilor (5 iunie), acestea se pot amana doua saptamani.

'Eu nu cred ca timpul ar trebui sa blocheze un demers care duce la ideea de democratie in Romania si la legitimitatea primarilor. E timp suficient. Si daca se pronunta cu cateva zile inainte, avem tot timpul din lume sa organizam, peste doua saptamani, dupa data de 5 iunie, alegeri. (...) Inca toata lumea stie in acest moment de un tur de alegeri. Dar daca va uitati pe orice analiza sociologica facuta pe acest subiect (...), o sa vedeti ca apetenta pentru doua tururi de alegeri e foarte mare. A fost una dintre solicitarile celor care au protestat anul trecut dupa Colectiv', a precizat Gorghiu.