Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Braila, ca arestarea primarului Craiovei, Olguta Vasilescu, a fost chiar "socanta" si ca reprezinta o preocupare serioasa a tuturor candidatilor, nu numai a celor din PSD, transmite Agerpres.

'Ne-a afectat foarte mult uman. Olguta este o colega foarte apreciata in partid si are foarte multi prieteni in partid. A fost chiar socant. Trebuie sa recunosc ca este o preocupare serioasa in randul candidatilor si cred ca nu numai in randul PSD-istilor, generata de riscurile unei neintelegeri sau intelegeri gresite a legislatiei', a declarat Dragnea.

Dragnea a mai spus ca situatia Olgutei Vasilescu este o lovitura pentru PSD, dar ca, in general, se abtine sa comenteze motivarile si acuzatiile.

'Trebuie sa recunosc, pana la urma, asta e viata, imi asum niste riscuri cand fac declaratii publice. Sigur ca exista ingrijorare. (...) O sa generam discutii serioase, deschise, transparente cu colegii de partid si din alte partide, pentru ca nu e problema de unul sau altul. Categoric este o lovitura pentru PSD, dar asa cum am mai spus-o mergem inainte. Pana la urma, ce nu te omoara, te intareste. Sigur, avem regrete foarte mari, suparari foarte mari, dar in viata se intampla astfel de lucruri', a completat Dragnea.

In context, Dragnea a spus ca va propune realizarea unui ghid cu trebuie si ce nu trebuie sa faca un candidat in conditiile in care 'legislatia nu este foarte clara', pentru ca oamenii sunt foarte preocupati de acest subiect.

'De asta am anuntat astazi ca vreau sa realizam o lista de lucruri care sa nu se faca, care sa fie siguri ca nu le face un candidat, ca sa nu poata fi interpretate, pentru ca, din pacate, sunt din ce in ce mai multi care spun ca legislatia nu este foarte clara. Incercam sa facem un fel de ghid, pentru ca, sincer, oamenii sunt foarte preocupati. Este si legislatia noua in ceea ce priveste finantarea partidelor. Rigoarea este foarte mare, e buna legea', a spus Dragnea.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si presedintele executiv PSD, Valeriu Zgonea, au participat joi, la Braila, la conferinta de lansare a candidatilor PSD pentru primariile din municipiul si judet.