​Ministrul Finantelor Anca Dragu participa luni dupa-amiaza la sedinta senatorilor PSD, in contextul in care parlamentarii social-democrati au depus la inceputul lunii un proiect de lege prin care vor reducerea cotelor de contributii la asigurarile sociale.

Dragu ar urma sa vina la grupul PSD la ora 14.30.

Proiectul de lege, depus pe 9 ianuarie si care va intra in dezbatere in procedura de urgenta mai intai in Senat, in calitate de prima camera sesizata, propune reducerea CAS cu doua puncte procentuale la angajator, pana la 13,8%, si cu 3 puncte procentuale, pana la 7,5%, la angajat (pentru conditii normale de munca).

In prezent CAS-ul este de 15,8% la angajator si 10,5% la angajat.

"O viitoare scadere a nivelului contributiei de asigurari sociale aplicata angajatului antreneaza o crestere a nivelului salarial, care se traduce la nivel macroeconomic prin cresterea puterii de cumparare si a nivelului de trai. Astfel, datorita cresterii puterii de cumparare, va creste si consumul, iar economia va inregistra un tren pozitiv" se arata in expunerea de motive la acest proiect.

Florin Pâslaru, liderul grupului PSD din Camera Depujtatilor, a declarat pentru Digi 24 ca nu este vorba de un proiect electoral: "Cred că Ministerul de Finanţe ar trebui să îşi facă nişte calcule şi, lăsând deoparte dorinţa mea, cred că ar trebui să fie de acord cu această iniţiativă legislativă. Nu, nu, nu, nu vreau să fie gândită ca o iniţiativă legislativă electorală" a spus el.

Pana in prezent, proiectul nu a primit punct de vedere de la guvern.