Inca un lider judetean PSD si-a dat demisia in semn de solidaritate cu fostul presedinte executiv al partidului, Livu Dragnea. Este vorba de deputatul Andrei Dolineaschi, presedintele PSD Botosani, care anunta demisia intr-un comunicat de presa, precizand ca ramane secretar general al partidului.

Andrei Dolineaschi (st.) si Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Renunt la conducerea PSD Botosani pentru ca aceasta organizatie a avut printre cele mai bune rezultate in toate campaniile electorale conduse de fostul presedinte executiv al partidului, domnul Liviu Dragnea. Daca a fost condamnat ca a chemat oamenii la vot in timpul referendumului, cred ca e normal sa fiu solidar cu dansul, pentru ca si organizatia pe care am condus-o a avut o contributie importanta la acel rezultat", spune Dolineaschi.

Liderul PSD a declarat ca va continua sa lucreze in cadrul PSD in calitate de Secretar general al partidului. "Demisia de la conducerea PSD Botosani este un gest simbolic de solidaritate fata de domnul Liviu Dragnea, alaturi de care am lucrat foarte multa vreme. Voi continua insa sa imi indeplinesc atributiile care mi-au fost date in partid atunci cand am fost desemnat secretar general. Voi ramane in acesta functie atat timp cat va dori conducerea partidului", a precizat Dolineaschi.

"Voi continua insa sa imi indeplinesc atributiile care mi-au fost date in partid atunci cand am fost desemnat secretar general. Voi ramane in aceasta functie atat timp cat va dori conducerea partidului", a spus el.

In comunicat sunt enumerate si rezultatele organizatiei judetene in mandatul lui Dolineaschi:

La referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Romaniei, prezenta la vot in judetul Botosani a fost de 54%, respectiv locul intai in Moldova, alaturi de Vrancea, si locul 10 pe tara.

La alegerile parlamentare din 2012, toti candidatii USL din partea PSD, la Camera Deputatilor si la Senat au castigat mandatele, cu scoruri intre 63% si 73%.

La alegerile europarlamentare din 2014, PSD Botosani a obtinut 41,6% din voturile botosanenilor, ocupand locul 12 pe tara, marcand totodata cel mai bun rezultat din istoria organizatiei la acest tip de alegeri (fata de 30% in 2007 si 32% in 2009).

La alegerile prezidentiale din 2014, PSD Botosani a obtinut 55,6% din voturi in primul tur de scrutin, ocupand locul 6 pe tara si 62,7% in turul al II-lea, ocupand locul 5 pe tara.