Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, va intreprinde, in perioada 4 - 11 decembrie, o vizita privata in Statele Unite ale Americii, informeaza un comunicat de presa al PNL, citat de Agerpres.

Klaus Iohannis a confirmat marti, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca va pleca cateva zile, "intr-o vizita privata in SUA".

"Voi pleca cateva zile, intr-o vizita privata, in SUA", a raspuns Iohannis la intrebarea unde isi va petrece concediul.

Conform unui surse politice, nu este prima data cand Klaus Iohannis isi petrece concediul in SUA.

Klaus Iohannis a demisionat marti, din functia de primar al municipiului Sibiu.

Pe 21 noiembrie, Guvernul SUA l-a felicitat pe Iohannis pentru rezultatul alegerilor si a exprimat dorinta ca relatiile Statelor Unite cu Romania sa ramana "puternice", Bucurestiul fiind caracterizat drept "un partener strategic important".

Totodata, pe 26 noiembrie, vicepresedintele american, Joe Biden, l-a felicitat telefonic pe Iohannis pentru victoria in alegeri, subliniind ca participarea numeroasa la vot reprezinta un semn al unei democratii puternice si sanatoase, potrivit unui comunicat dat publicitatii de Casa Alba.

Vinerea trecuta, Iohannis a efectuat o vizita la Chisinau, in Republica Moldova, unde a avut intalniri cu presedintele acestei tari, Nicolae Timofti, si cu liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat.