Ministrul de Externe Teodor Melescanu a propus, pentru viitoarele alegeri, ca romanii din strainatate sa aiba drept de vot doar daca anunta cu 6 luni inainte de alegeri la Ambasada Romaniei din tara respectiva, transmite Digi 24.

Melescanu, propus de Ponta la MAEFoto: AGERPRES

Acest proiect ar elimina toate nemultumirile si manifestatiile, sustine Melescanu, datorita "unei prevederi-cheie: orice roman care doreste, care e rezident in strainatate si doreste sa voteze sa anunte cu sase luni inainte la ambasada ca doreste sa voteze in tara respectiva, pentru a avea, atunci cand se decupeaza sectiile de votare, cifre clare pe care sa se aleaga colegiile si sa se faca comisiile de votare".

Cei care nu fac acest lucru vor putea vota doar in Romania, unde au rezidenta permanenta, a mai spus ministrul, citat de Digi 24.

In opinia lui Teodor Melescanu, fostul ministru Titus Corlatean a estimat gresit numarul alegatorilor, deoarece s-a bazat pe prezenta la vot la alegerile europarlamentare, in timp ce la scrutinul prezidential interesul alegatorilor a fost mult mai mare.