Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sambata, la Miercurea Ciuc, ca maghiarii trebuie sa ia o decizie "pragmatica" si sa sustina in turul al doilea al alegerilor prezidentiale "un presedinte care da cateva perspective in ceea ce priveste dezideratele" minoritatii, transmite Mediafax.

"Am spus ca in acest moment trebuie sa ne concentram asupra primului tur, dupa care vom discuta, sigur, in functie de rezultate. Nu stim cine intra in turul doi, dar, pentru noi, decizia trebuie sa fie foarte rationala, foarte pragmatica si nu sentimentala si trebuie sa ne gandim la un presedinte care da cateva perspective in ceea ce priveste dezideratele noastre. Un presedinte care ne deschide perspective si nu limiteaza spatiul de miscare pentru dezideratele noastre", a declarat Kelemen Hunor.

Intrebat daca va face o recomandare comunitatii maghiare pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale, candidatul UDMR la Presedintie a spus ca, in cazul in care el nu va trece de primul tur, atunci se vor aseza la masa si vor stabili mesajul.