Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat marti, pentru Mediafax, ca nu este o noutate pentru el ca premierul a fost ofiter al unui serviciu de informatii, apreciind ca declaratia ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit nu va avea un impact foarte mare pentru ca este facuta de Traian Basescu.

"Sunt primul care am afirmat ca ofiterul acoperit este Victor Ponta, nu e nicio noutate pentru mine. Trebuie vazut daca nu era ilegal ca Victor Ponta, fiind procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, sa fie in acelasi timp si ofiter de informatii", a afirmat Ludovic Orban.

El spera ca romanii sa inteleaga faptul ca "Victor Ponta nu poate sa ajunga presedintele Romaniei, in conditiile in care i-a mintit pe toti romanii ascunzand faptul ca a fost ofiter al unui serviciu de informatii".

Pe de alta parte, Ludovic Orban crede ca declaratia sefului statului "nu va avea impact foarte mare pentru ca este facuta de Basescu".

"Declaratia privind ofiterul acoperit nu cred ca va avea un impact foarte mare pentru ca e facuta de Basescu", a adaugat Orban.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in timp ce era procuror, fapt ce reprezinta "o ilegalitate constitutionala" si "o incompatibilitate", potrivit Constitutiei vechi.

Intrebat daca faptul ca Victor Ponta a fost si ofiter acoperit si procuror nu este o ilegalitate, presedintele Traian Basescu a spus ca este "o ilegalitate constitutionala".

Basescu a spus ca la numirea Guvernului a intrebat telefonic daca exista ofiteri acoperiti in Executiv. "La numirea prin Parlament, eu nu verific, atunci cand sunt instalari de guverne, pentru ca ma obliga Constitutia sa-i numesc si n-am ce face. Dar atunci am intrebat telefonic. Mi s-a spus ca nu este niciun ofiter acoperit, am inchis subiectul, imi veneau de la Parlament, oricum trebuia sa-i validez. Si chiar mi-aduc aminte ca am spus-o: Guvernul nu are niciun ofiter acoperit. Nu mi-a dat prin cap ca ar fi rezervisti acoperiti", a afirmat Basescu, la Realitatea Tv.

"Oricum n-aveam ce sa fac, pentru ca pe votul Parlamentului eu nu pot respinge un guvern sau un prim-ministru", a mai spus el.

Seful statului a explicat ca "nelinistea" i-a fost starnita in momentul in care senatorul Valer Marian a facut o interpelare privind calitatea de ofiter SIE a lui Victor Ponta. "Nu atat interpelarea, cat lipsa de raspuns si pe urma discutiile din presa", a mai spus Basescu.