Partidul Miscarea Populara anunta vineri seara ca Daniel Funeriu si Valerian Vreme s-au autosuspendat din calitatea de membri de partid, dupa ce DNA a cerut in cursul zilei avizul pentru inceperea urmaririi penale, sub acuzatia de abuz in serviciu, in cazul celor doi fosti ministri in dosarul Microsoft.

"Partidul Miscarea Populara reitereaza sprijinul total si neconditionat pentru functionarea independenta a justitiei, care va face cu siguranta lumina in acest caz", se arata intr-un comunicat de presa al PMP.

Funeriu si Vreme se numara printre cei 9 ministri din guvernele Nastase si Boc pentru care DNA a solicitat vineri inceperea urmaririi penale pentru fapte de coruptie in dosarul cumpararii de licente Microsoft.

Sefa DNA a cerut procurorului general sa sesizeze presedintele Romaniei si conducerea Senatului, a Camerei Deputatilor si a Parlamentului European pentru a putea incepe urmarirea penala fata de cele 9 persoane.

Cei noua fosti ministri suspectati de DNA ca ar fi savarsit infractiuni de coruptie sunt: Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Serban Mihailescu, Dan Nica, Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu si Mihai Tanasescu. La toti exista multiple acuzatii, printre care si luare de mita, cu exceptia lui Daniel Funeriu si Valerian Vreme - acuzati doar de abuz in serviciu.