Premierul Victor Ponta a declarat sambata, la Sinaia, ca va lua masuri "fara nici un fel de ezitare" daca exista nereguli sau greseli din partea Ministerului Educatiei in ceea ce priveste licitatiile pentru manuale, relateaza Agerpres.

"Daca exista vreo neregula sau ceva greseala din partea ministerului, cu siguranta voi lua masuri fara nici un fel de ezitare", a declarat Victor Ponta.

Premierul a subliniat ca este pentru prima data dupa 10 ani cand se fac manuale noi, aratand ca este o reforma profunda pe care si-a asumat-o, in ciuda campaniei electorale.

"Am fost de acord cu aceasta reforma profunda si cu faptul ca, desi e an electoral si tot felul de politruci folosesc acest subiect, sa facem aceasta reforma", a afirmat premierul.

Ponta a aratat ca este "extrem de deranjant" faptul ca unele persoane se folosesc de acest subiect si a facut apel din nou la presedintele PNL Klaus Iohannis sa nu mai foloseasca copiii in campania electorala.

"Dansul face ce face si tot la copii ajunge. Nu l-am vazut pana acum sa aiba vreo pozitie legata de educatie, nu il vad in continuare si mai ales care e solutia. Ce ar face in locul nostru ? Nu ar respecta legea licitatiilor publice, nu le-ar mai da manuale noi, ar face el manualele mai bune?", a reiterat Victor Ponta.

Premierul a catalogat discursul lui Iohannis ca fiind extrem de populist, aratand ca denota o "mentalitate de politruc".

"As vrea sa fac apel ca totusi in campania electorala sa nu folosim in mod demagogic ca niste politruci un subiect atat de important pana la urma (...) Daca l-as intreba pe dl Iohannis care manual crede ca e mai bun de clasa I, credeti ca ar sti sa raspunda? Habar nu are", a mai spus premierul.

Victor Ponta a aratat ca batalia pentru modernizarea scolii romanesti trebuie data pana la capat. "Sigur ca unii vor pierde bani, unii vor pierde niste privilegii pe care el au de zeci de ani, numai ei sa faca manuale, dar trebuie sa dam aceasta batalie daca vrem sa modernizam scoala romaneasca", a concluzionat premierul.

Premierul Victor Ponta a participat la conferinta internationala "Agricultura, resursa de dezvoltare in spatiul european" organizata de Departamentul de Agricultura si Dezvoltare Rurala al PC, la Sinaia.