In Consiliul General al Municipiului Bucuresti s-a format o majoritate PSD-PMP, a declarat vineri, liderul consilierilor PDL, Mircea Raicu. Declaratia vine dupa sedinta de CGMB de joi cand PSD -PC- PPDD au facut o noua majoritate cu ajutorul a trei consilieri din PDL care s-au declarat independenti si au votat cu PSD. Unul dintre ei, Gabriel Parvu, a primit unul dintre cele doua fotolii de viceprimar.

Gabi Parvu, sustinatorul Elenei Udrea Foto: Hotnews
  • HotNews.ro  a incercat sa ia legatura cu Gabriel Parvu si Virginia Mihailovici, insa acestia nu au raspuns la telefon si mesaje
  • "Cei trei consilieri au afirmat ca au girul doamnei Udrea pentru a face miscarea (a-si da demisia din PDL). Doar doamna Virginia isi depusese oficial cererea de inscriere in PMP inainte de sedinta de Consiliu de ieri. Ceilalti sustin ca nu au depus cerere de inscriere in PMP", a declarat pentru HotNews.ro Cornel Pieptea, liderul de grup al PNL din CGMB.

Mircea Raicu spune ca unul dintre cei trei consilieri dezertori - Virginia Mihailovici - a facut cerere de a se inscrie in PMP. Ceilalti doi ar fi doar cu sufletul alaturi de acest partid, Gabriel Parvu, unul dintre ceilalti doi, fiind prezent in echipa care a sustinut-o pe Elena Udrea la motiunea din februarie 2013 cand a pierdut alegerile interne din PDL in fata lui Vasile Blaga (vezi foto)

"Dupa ce premierul Victor Ponta, legiferind tradarea, a permis traseismul politic, trei dintre fostii nostri colegi, unii membri PMP acum, altii independenti afiliati aceluiasi partid s-au alaturat PSD si au format, asa cu spuneam, majoritatea PSD-PMP", a declarat Mircea Raicu.

Ramane de vazut daca PMP o va primi pe Virginia Mihailovici in pratid sau nu. Un astfel de gest ar fi inca un indiciu al colaborarii dintre Victor Ponta si Elena Udrea. Candidatul PMP este intens mediatizat la televiziunea deputatului PSD, Sebastian Ghita, amicul premierului Victor Ponta.

Si Cornel Pieptea, liderul de grup al consilierilor PNL a vorbit joi despre legatura dintre Victor Ponta si Elena Udrea.

"In acest moment exista un grup de 3 consilieri, nu stim daca si-au declarat apartenenta la alta formatiune, ce stim este ca ei merg alaturi de PSD si se pare ca avem o noua majoritate in CGMB formata din consilieri apropiati de dl. Ponta si d-na Udrea", a declarat joi Cornel Pieptea.

Cei trei consilieri PDL care au fost dati afara din partid si au declarat ca vor deveni independenti sunt: Virginia Mihailovici, Gabriel Parvu si Cristian Tugurel.

Dupa sedinta de ieri, in care PSD a numit consilieri pe toate locurile vacante ale USL, 3 consilieri, desi acestea trebuiau sa fie impartite intre PNL si PSD, reprezentantii PNL-PDL au declarat ca vor face plangere penala impotriva comisiei de validare a consilierilor, a primarului general si prefectului.

"Aceasta noua majoritate, incalcand toate legile care guverneaza administratia publica locala a inlocuit comisia de validare, a exclus consilieri din Consiliul General in mod abuziv si a validat consilieri generali PSD in locul consilierilor PNL.

Toate aceste fapte reprezinta infractiuni si sunt pedepsite de codul penal. Alianta Crestin Liberala PNL-PDL va formula, prin avocatii sai, plangeri penale impotriva membrilor comisiei de validare care au certificat in fals validarea mandatelor unor consilieri care nu puteau intra in mod legal in consiliu.

Va formula de asemenea plangeri impotriva Institutiei Prefectului si a Primarului General pentru tot ceea ce acestia au facut pentru blocarea Consiliului General incepind cu luna mai", sustin reprezentantii celor doua partide.