Premierul Victor Ponta a fost criticat in publicatia britanica Daily Star dupa ce, pe 8 august, a incercat sa profite de imaginea Simonei Halep care tocmai isi lansase pagina oficiala pe Facebook pentru a strange like-uri pentru propria pagina.

Victor Ponta profita de imaginea Simonei HalepFoto: captura facebook

"Premierul României s-a dat drept Simona Halep ca să strângă Like-uri pe Facebook. Lupta sa pentru a ajunge în fruntea clasamentelor a făcut-o pe Halep incredibil de populară în ţara sa, aşa că, pe 8 august, Victor Ponta a încercat să profite de succesul ei", scrie Daily Star.

Pe 8 august Victor Ponta a postat pe pagina sa o fotografie cu Halep, insotita de mesajul: „Simona Halep tocmai şi-a lansat pagina oficială de Facebook! Eu i-am dat LIKE, voi?” Butonul de like ducea insa la pagina sa, nu la Simona Halep.

Potrivit facebrands.ro, citat de Daily Star, desi in mod normal pagina premierului beneficia de 400 noi "aprecieri" in fiecare zi, pe 8 august a reusit sa adune 3000 de "like-uri".

Acest truc a fost semnalat si criticat intens pe Facebook, iar ulterior, adminsitatorii paginii au modificat postarea asa incat utilizatorii sa acceseze direct pagina numarului doi mondial.