Alti doi deputati, Octavian Bot si Virgil Guran, au anuntat ca parasesc PNL pentru a i se alatura lui Calin Popescu Tariceanu, Bot spunand ca in prezent formatiunea liberala este "in deriva" si ca "este condusa de un grup de oameni ajunsi acolo prin aranjamente", transmite Mediafax.

Octavian Bot, deputat aflat la al patrulea mandat, a declarat pentru agentia de presa citata ca nu si-a depus demisia din PNL, dar ca apartenenta sa la acest partid inceteaza odata cu adeziunea la Partidul Liberal Reformator.

Octavian Bot si-a explicat decizia de a renunta la calitatea sa membru al PNL sustinand ca in prezent PNL este "in deriva", iar Traian Basescu va fi "comandatul" care il va "redresa".

"In momentul actual Partidul National Liberal este in deriva si, dupa cum stim, un vas aflat in deriva are nevoie de un comandant care sa-l redreseze si se pare ca acest comandant este tocmai Traian Basescu. In urma cu cateva luni, vreme de vreo trei ani, PNL lupta in USL alaturi de PSD impotriva regimului Basescu si iata ca de ceva timp PNL vrea sa se uneasca cu regimul Basescu, pentru ca regimul Basescu inseamna PDL, nicidecum Partidul Miscarea Populara. Or, aceasta ambiguitate, aceasta schimbare de mesaj politic mie mi se pare foarte grava", a spus Octavian Bot.

Deputatul acuza ca PNL ar fi condus de un grup de oameni ajunsi in fruntea partidului "prin aranjamente". "Partidul (National Liberal - n.r.) in momentul de fata este condus de un grup de oameni ajunsi acolo prin aranjamente si va dau un singur exemplu: nu se poate ca numarul doi in partid este un domn Petrache care a fost seful campaniei electorale la alegerile europarlamentare, cand s-a socotit ca alegerile europarlamentare au reprezentat un esec pentru PNL, iar acum este rasplatit si e numarul doi in partid", a opinat el. De asemenea, el il critica pe Klaus Iohannis, sustinand ca acesta ar fi un "personaj politic inventat din bunatatea domnului Antonescu".

Acesta a precizat ca se va alatura Partidului Liberal Reformator care va fi infiintat la initiativa lui Calin Popescu Tariceanu.

Si deputatul de Prahova Virgil Guran a anuntat ca se va inscrie in noua formatiune politica, precizand ca nu mai este membru PNL.

Virgil Guran, ales intr-un colegiu uninominal din judetul Prahova, acuza pe de o parte decizia PNL de a fuziona cu PDL, dar si atitudinea presedintelui PNL Prahova, Mircea Rosca.

"Atat timp cat PNL in Prahova este condus de Mircea Rosca si in stilul lui dictatorial, eu nu pot sa fac parte din aceeasi structura cu el. In al doilea rand, am o anumita jena fata de oameni pentru ca ne-au ales pentru ca eram in USL. Am inteles, nu a functionat USL, dar chiar sa trec dintr-o data in partea cealalta, cu tot respectul pentru cei din PDL, unii imi sunt chiar prieteni, dar mi se pare prea de tot. Stiu ca intr-un viitor mai indepartat sau mai apropiat trebuie sa existe un partid de dreapta puternic", a declarat Virgil Guran pentru corespondentul MEDIAFAX.

Mai multi parlamentari ai PNL au anuntat anterior ca vor parasi partidul, in urma deciziilor luate la Congres si ca se vor alatura formatiunii pe care o va infiinta Calin Popescu Tariceanu. Printre acestia se numara fostii ministri Daniel Chitoiu si Andrei Gerea, dar si deputatii Gratiela Gavrilescu, Nicolae Alexandri, Sorin Teju, Ion Cupa, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Viorel Palasca.

Filiala PNL din care au plecat cei mai multi parlamentari este cea de la Prahova, unde doar doi dintre cei sapte parlamentari alesi in 2012 au ramas in partid.