Premierul Ungariei, Viktor Orban, va participa, pe 26 iulie, la cea de-a 25-a editie a Universitatii de Vara de la Baile Tusnad, scrie Agerpres.

Presedintele executiv al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Sandor Krisztina, a declarat marti, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca alaturi de premierul Ungariei va fi prezent si europarlamentarul Tokes Laszlo.

"Premierul Ungariei, Orban Viktor, va participa la cea de-a 25-a editie a Universitatii de Vara si Taberei Studentesti 'Balvanyos' de la Baile Tusnad, alaturi de europarlamentarul Tokes Laszlo. Orban a confirmat ca va fi prezent sambata, 26 iulie. De asemenea, vor mai fi prezenti, printre altii, si secretarul de stat in Ministerul de Externe al Ungariei, Nemeth Zsolt, dar si politicieni maghiari din Bazinul Carpatic. Am invitat si politicieni maghiari din Romania, cum sunt liderul UDMR, Kelemen Hunor, sau cel al PPMT, Toro T. Tibor, dar si oameni politici din Catalonia si Tirolul de Sud. Vor fi mese rotunde in care se va discuta despre subiectul autonomiei si relatiile romano-maghiare", a mentionat Sandor Krisztina.

Aceasta a mai spus ca din partea politicienilor romani nu se asteapta la prezente reprezentative.

Universitatea de Vara de la Baile Tusnad va avea loc in perioada 22-27 iulie si este organizata de CNMT si Fundatia "Pro Minoritate".