Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat sambata ca cel mai probabil europarlamentarul Norica Nicolai si fostul ministru Daniel Chitoiu vor parasi partidul dupa ce "isi vor face numarul", precizand ca cei doi au luat foarte mult de la PNL si au dat foarte putin.

"Au primit tot de la acest partid, Chitoiu, Radu Stroe, Norica Nicolai, oameni care au dat foarte putin acestui partid si care in acest moment probabil il vor parasi. Partidul nu a stat in ei niciodata, partidul a stat in oamenii care au dat mai mult decat au primit. Niciunul dintre cei care vor pleca, dupa ce isi vor face numarul, nu va lasa partidul mai slab, ci, dupa parerea mea, mai puternic, pentru ca viata si forta unui partid nu tine de numarul din adunaturi, ci tine de vointa si de capacitatea, de caracterul oamenilor sai. Asta este o observatie generala, este o observatie de experienta, n-are nimic de a face cu Norica Nicolai", a spus Antonescu, dupa ce si-a exprimat votul pentru presedintele PNL, intrebat la cine facea referire atunci cand vorbea de tradatori, in discursul sustinut in fata delegatilor.

Norica Nicolai s-a declarat impotriva parasirii ALDE si afilierii la PPE a Partidului Liberal dupa alegerile europarlamentare si a afirmat sambata la Congres, in cadrul unui discurs, ca nu vrea ca "PNL sa se vanda la pret mic", referindu-se la fuziunea cu PDL.