Presedintele PSD, Victor Ponta, si presedintele executiv al social-democratilor, Liviu Dragnea, s-au intalnit miercuri, la Palatul Parlamentului, cu conducerea PP-DD. Dupa intrevedere, premierul Victor Ponta a declarat, raspunzand unei intrebari, ca este posibila o colaborarea cu PP-DD la nivel de Guvern.

"Am discutat despre faptul ca daca cei care vor sa continue structura si metodele regimului de pana acum, regim pe care il stim cu totii sub numele de 'Traian Basescu s-a unit', dl Blaga, dl Iohannis si ceilalti domni, e norml ca si noi cei care din diverse motive si din diverse abordari ideologoce nu vrem si vrem cu adevarat o schimbare din noiembrie, sa colaboram la nivel in primul rand local (...) la nivel parlamentar si la nivelul politicilor guvernamentale", a declarat Victor Ponta.

Intrebat ce anume inseamna aceasta colaborare guvernametala, daca implica acordarea de functii de secretari de stat sau acordarea de ministere, Ponta a raspuns: "Este posibil acest lucru, dar nu am intrat in detalii".

La randul sau presedintele PP-DD Simona Man, intrebata cate portofolii de ministru si-ar dori formatiunea, a precizat ca "nu am discutat punctual acest aspect, dar luam in calcul si acest lucru si cu siguranta in zilele urmatoare vom stabili exact cum vom proceda".

Premierul a mai afirmat, raspunzand unei intrebari, ca nu a fost discutata miercuri modificarea programului de guvernare ca parte a conditiilor pentru obtinerea sprijinului PP-DD.

Amintim ca primul punct al programului PP-DD este acordarea a cate 20.000 euro pentru fiecare roman care deschide o afacere. Un alt punct din program este anularea tuturor taxelor si impozitelor.

Ponta a mai precizat ca in intalnirea de miercuri nu a fost semnat un protocol cu PP-DD, "dar este foarte posibil sa semnam saptamana viitoare".

Urmatoarea intalnire este programata luni, au confirmat ambii lideri de partid.

Agerpres informeaza ca, la intalnire, din partea PP-DD au participat presedintele formatiunii, Simona Man, si secretarul general al partidului, Liviu Neagu.

Surse politice au declarat, pentru agentia de presa citata, ca discutiile ar putea viza parafarea unui acord intre cele doua formatiuni politice.

Dan Diaconescu a propus, luni, liderilor de partide, indiferent de orientarea lor politica, sa constituie impreuna cu PP-DD 'Alianta anti-Basescu', care sa promoveze in finala pentru prezidentiale 'doi oameni care sa garanteze ca nu vor sa-l numeasca pe domnul Basescu premier'.

"Nu ne intereseaza dreapta sau stanga, ne intereseaza doar oameni care sa isi dea arama pe fata", a afirmat Dan Diaconescu intr-o conferinta de presa sustinuta la Parlament.

Dan Diaconescu a explicat ca a lansat invitatia "intr-un moment in care PP-DD hotaraste soarta administratiei locale, pentru ca in 24 de judete nu se pot forma majoritati in consiliile locale si judetene".

Tot luni, secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, a confirmat ca s-a intalnit cu Liviu Dragnea.

Intrebat daca intentioneaza o alianta cu PSD, Dan Diaconescu a raspuns: 'Este exclus. Daca ei vin catre noi, daca ei raspund la acest apel, evident ca vom incerca sa discutam cu acesti oameni. Eu astept ca la apelul meu sa raspunda, in primul rand, cei din PNL. Sigur, daca vor raspunde cei din PSD, vom vedea cum vom colabora cu ei. Parteneriatul este in primul rand pentru alegerile prezidentiale'.