Delegatia deputatilor Partidului Popular European din Romania a decis sa adopte o formula de co-presedintie, care va fi asigurata de Adina Valean (PNL) si Theodor Stolojan (PDL), anunta eurodeputatul Cristian Preda pe blogul sau.

Preda scrie ca delegatia PPE din Romania, formata din sase membri PNL, cinci PDL, doi UDMR si doi PMP, a hotarat si sa sustina candidatura lui Marian-Jean Marinescu pentru pozitia de vicepresedinte al grupului PPE.

Alegerile vor avea loc miercuri, dupa ce va fi desemnat prin vot presedintele fractiunii populare din Parlamentul European.

Delegatiei romanesti din PPE ii vor reveni, conform algoritmului d'Hondt, care sta la baza distribuirii tuturor responsabilitatilor din forul legislativ european, sapte sau opt functii in cadrul comisiilor si al delegatiilor parlamentare.

"Deocamdata, deputatii opteaza pentru apartenenta la aceste structuri. In ceea ce ma priveste, as dori sa lucrez in comisia de afaceri externe, in cadrul careia am fost vice-coordonator in 2009-2014" mai spune Preda.

Amintim ca saptamana trecuta PNL a votat in unanimitate pentru trecerea de la ALDE la PPE. Adina Valean afirma ca locul Partidului National Liberal in Parlamentul European este in PPE, intrucat ALDE contine partide cu orientare de centru-stanga, si sustine ca "socialistii inseamna Rusia" precum si "un numar foarte mare de europarlamentari foarte slab pregatiti in politica europeana".