Europarlamentarul liberal Adina Valean afirma ca locul Partidului National Liberal in Parlamentul European este in PPE, intrucat ALDE contine partide cu orientare de centru-stanga, si sustine ca “socialistii inseamna Rusia” precum si “un numar foarte mare de europarlamentari foarte slab pregatiti in politica europeana”.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Eu cred ca locul Partidului National Liberal in noul Parlament European este in grupul PPE, pentru ca din pacate orientarea partidelor care compun acum grupul ALDE este majoritar centru-stanga. Noi vrem sa reprezentam interesele romanilor in politica europeana, iar aceste interese sunt legate exclusiv de politica de dreapta. Vom fi o voce cu greutate, pro-Romania, in interioriul celei mai pro-europene familii politice. Socialistii inseamna Rusia si din pacate pentru Romania inseamna un numar mare de europarlamentari foarte slab pregatiti in politica europeana”, scrie Adina Valean pe contul sau de Facebook.

Valean a facut aceasta precizare in contextul in care PNL a decis in Biroul Politic sa se alature Partidului Popular European in parlamentul European, parasind astfel ALDE.