Dezbaterea motiunii de cenzura depuse de PNL in plenul Parlamentului ar putea avea loc dupa 26 mai, in situatia in care luni Birourile Permanente vor avea intrunit cvorumul necesar pentru a decide data la care motiunea se va citi in fata parlamentarilor, a declarat sambata, la Simeria, pentru Agerpres, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Potrivit acestuia, in cazul in care Birourile Permanente vor intruni cvorumul necesar la sedinta de luni, atunci citirea motiunii ar putea fi programata in termenul de cinci zile, pentru vineri, la ora 10.00. Apoi, dupa trei zile se va stabili, impreuna cu prim-ministrul, data la care va avea loc dezbaterea motiunii in Parlament, Valeriu Zgonea precizand ca participarea premierului la aceasta sedinta este obligatorie.

"Am discutat cu colegii mei din Biroul Permanent - unii sunt cu probleme de sanatate, pe ceilalti i-am rugat sa vina neaparat, (...) astfel incat sa putem programa citirea motiunii vineri, de la ora 10.00. (...) Dupa care, dupa trei zile, adica incepand cu ziua de luni, 26 mai, putem sa stabilim impreuna cu prim-ministrul ziua in care sa fie dezbaterea. Mesajul meu este foarte simplu: daca colegii din Opozitie sunt corecti si vin luni la serviciu, atunci putem sa spunem ca dupa 26 mai vom avea aceasta motiune dezbatuta in Parlamentul Romaniei. Obligatia este a celor din Opozitie sa vina la sedinta si sa facem cvorum", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

In opinia sa, vinovati de faptul ca inca nu s-a stabilit data citirii motiunii de cenzura sunt parlamentarii din Opozitie, care nu au participat la sedinta Biroului Permanent si nu s-a putut indeplini conditia de cvorum.

Liberalii au depus marti o motiune de cenzura impotriva Guvernului la Parlament.

Valeriu Zgonea a fost prezent sambata in mai multe localitati din judetul Hunedoara, in calitate de vicepresedinte al PSD, pentru a sustine campania electorala a partidului la alegerile pentru Parlamentul European.