Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca actualul program de guvernare este depasit si politic si din punct de vedere al faptelor, el opinand ca viitorul program va trebui sa prevada obligatiile cu privire la arborarea steagului secuiesc si Universitatea de la Targu Mures.

"Sigur ca trebuie trecute acolo (in programul de guvernare - n.r.) si obligatiile cu privire la pavilion, la steagul secuiesc, si obligatiile cu privire la Universitatea de la Targu Mures. Trebuie trecute in programul de guvernare. Altfel este un program neacoperit de realitatea de azi, daca lasam programul USL", a afirmat seful statului, citat de Mediafax.

Potrivit presedintelui, simplul fapt ca s-au semnat niste protocoale care aduc elemente de noutate in obligatiile pe care si le-au asumat Guvernul si majoritatea parlamentara "este suficient sa ceri modificarea programului".

Basescu a aratat ca actualul program de guvernare este "in mod real depasit si politic si din punct de vedere al faptelor", el adaugand ca isi doreste "mult" sa fie un guvern care sa aiba "un nivel de legitimitate acceptabil".

Acordul semnat intre USD si UDMR prevede ca partile vor sustine promovarea unei initiative parlamentare, in baza unei largi dezbateri publice, pentru reglementarea unui cadru legal cu privire la posibilitatea autoritatilor locale de a arbora pe institutiile proprii, alaturi de steagul Ununii Europene si al Romaniei, steaguri ale unitatilor administrative teritoriale pe care le reprezinta.