Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca nu exclude ca la momentul Delegatiei Permanente de la 1 februarie sa aiba loc remanieri in randul ministrilor, ca urmare a unui proces de evaluare bazat pe modul in care au luat decizii guvernamentale si au comunicat public, transmite Mediafax.

Antonescu a fost intrebat daca la momentul Delegatiei Permanente a PNL se va lua in discutie si o eventuala inlocuire a lui Radu Stroe.

"Luam in discutie activitatea tuturor ministrilor, in aceasta evaluare nu e deloc exclus ca in unele cazuri sa se procedeze si la remanieri. (...) Sunt niste criterii aproape universale (de evaluare a ministrilor, n.r.): modul in care au indeplinit partea lor, ministerul pe care il conduc, din programul de guvernare - in asta de fapt intra tot, intra decizii, intra management, intra bineinteles comunicarea publica", a declarat liderul PNL.

Antonescu a mai fost intrebat de ce nu i-a cerut demisia ministrului de Interne.

"Pentru ca nu are rost sa prejudec eu o decizie a partidului, pentru ca ne despart cateva zile, o saptamana practic de acest moment de bilant si pentru ca nu doresc, nu am facut-o niciodata, sa ma substitui eu partidului", a mai spus presedintele PNL.

El a precizat ca Ramona Manescu si Cristian Busoi au avut mandate foarte bune pana acum.

Antonescu a mai fost intrebat daca, in situatia in care ar fi fost in locul lui Radu Stroe, si-ar fi dat demisia de onoare.

"Asta este o istorie contrafactuala si nu va raspund la intrebarea asta, fiecare face ce considera de cuviinta", a replicat Antonescu.

El a mai fost intrebat daca are ceva sa-i reproseze lui Radu Stroe.

"Eu cred ca nu e vorba de reprosuri intre persoane, este vorba de a identifica si de a corecta deficiente structurale, institutionale", a mai spus presedintele PNL.