Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat ca s-a discutat in sedinta de luni a aliantei despre schimbarea protocolului USL principala modificare vizand articolele care stipuleaza ca liberalii dau candidatul la prezidentiale in timp ce social-democratilor le revine postul de premier. Astfel, potrivit liderului PNL, cele doua articole ar urma sa precizeze clar numele celor doi candidati sustinuti de USL, Crin Antonescu pentru presedinte si Victor Ponta pentru functia de premier.

"Se modifica niste articole, e foarte simplu, sunt in aceasta categorie 2 articole, unul care spune 'candidatul la presedintie va fi cutare si cutare' si care se modifica - in conformitatea cu deciziile a 3 congrese care sunt ulterioare incheierii protocolului - 'candidatul la presedintie al USL este dl Cutare', si articolul care spune 'candidatul pentru prim-ministru', care iarasi este e caduc, se modifica si spune foarte clar ca premierul, sustinut de USL, este dl cutare. Stiti aceste nume, da?

Se adauga inca doua articole, unul care piveste constituirea consiliului parlamentar al USL, liderii grupurilor, presedintii camerelor, grupul minoritatilor nationale si acea adaugire care vorbeste ca atunci cand exista lucruri neclarificate, cand nu e consens, se recurge la decizia conducerii centrale a aliantei. Acestea sunt modificarile care, in fond, sunt niste clarificari, nu e vorba de nicio renegociere", a explicat Crin Antonescu la finalul primei sedinte USl din 2014.