Deputatul democrat-liberal de Suceava, Ioan Balan, vicepresedinte PDL, a declarat joi ca nu exclude posibilitatea construirii dreptei prin refacerea Aliantei D.A., care sa dea presedintele tarii, insa la Suceava ar fi probleme in colaborarea cu conducerea organizatiei judetene a PNL, relateaza Agerpres.

"Nu exclud posibilitatea si chiar cred ca e posibil - stiti ca sunt si vicepresedinte la nivel national - si va spun ca exista aceasta discutie de a se reface intr-un fel Alianta D.A., cea adevarata si nu asta parata care e facuta astazi, in care oameni de dreapta de adevaratelea se vor regasi intr-o constructie care sa dea presedintele Romaniei si, eventual, sa dea o guvernare de dreapta care, trebuie sa recunoastem, a pus Romania pe picioare", a spus Balan.

Pe de alta parte, Balan a spus ca la Suceava ar fi complicata o refacere a dreptei cu actuala conducere a organizatiei judetene a PNL. "Ma sperie gandul sa se rupa USL, in ideea construirii marii drepte. Daca marea dreapta se construieste intre Alexandru Baisanu (n.r.-Stefan Alexandru Baisanu, deputat PNL de Suceava, lider judetean al PNL) si Ioan Balan, la Suceava, nu cred ca e buna", a spus Balan.

Intrebat daca ar fi pus in situatia de a opta, la alegerile prezidentiale, intre Victor Ponta si Crin Antonescu, Balan a spus ca l-ar vota "cu ochii inchisi" pe Crin Antonescu, care este considerat mai de dreapta.

"Cu ochii inchisi as alege Crin Antonescu, daca n-as avea alta solutie. Amintiti-va cand am fost pus sa aleg intre Iliescu si Vadim Tudor, cat de greu a fost sa alegi. Astazi, totusi, cu toate relele facute, as putea sa-l aleg pe cel considerat, macar ca simbol, mai de dreapta. Ca nu-i de dreapta. Acuma sa fim cinstiti. Intr-o oala de asta uselista, unde nu mai stii care-i galben si care-i rosu, totu-i amestecat, chiar daca incerci sa faci curatenie de sarbatori si sa mai scoti rufele pe afara, nu-i suficient. Ramane macar mirosul, daca nu altceva", a spus Balan.