Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, ca fostul presedinte Ion Iliescu are dreptate cand spune ca actualul sef al Guvernului este tanar, liderul PSD recunoscand ca nu ar fi trebuit sa vorbeasca nominal despre un procuror si precizand ca, de fapt, conflictul sau este cu Traian Basescu, transmite Mediafax.

Ponta a fost intrebat despre faptul ca Iliescu a declarat ca premierul "trebuia sa se abtina" de la comentarii privind justitia, fostul presedinte invocand tineretea actualului sef al Guvernului.

"Da, are dreptate", a spus premierul comentand aprecierile lui Iliescu. Seful Executivului a adaugat ca este adevarat ca nu ar fi trebuit ca el, ca sef al Guvernului, sa se refere la un procuror.

Ponta a precizat insa ca, de fapt, conflictul sau este cu Traian Basescu.

Premierul a fost intrebat si despre faptul ca procurorul Lucian Papici sustine, in cererea adresata CSM de aparare a reputatiei profesionale, ca Ponta, prin afirmatiile potrivit carora "Papici a facut dosare politice" si "De ce trebuie sa-i tinem pe toti basistii?", a lasat sa se inteleaga ca el decide daca un procuror sef ramane sau nu in functie.

"Papici sa-si vada de meseria lui", a raspuns Ponta.

Fostul sef al statului Ion Iliescu a declarat, joi, ca premierul Victor Ponta "trebuia sa se abtina" de la comentarii privind justitia, apreciind ca primul-ministru a facut o "imprudenta" si adaugand; "Aici, tineretea...".

Lucian Papici sustine, in cererea adresata CSM de aparare a reputatiei profesionale, ca premierul, prin afirmatiile potrivit carora "Papici a facut dosare politice" si "De ce trebuie sa-i tinem pe toti basistii?", a lasat sa se inteleaga ca el decide daca un procuror sef ramane sau nu in functie.

Seful Sectiei I din DNA, Lucian Papici, a carui delegare pe functie a fost reinnoita acum o saptamana, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Nitu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la RTV, ca Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de sef al Sectiei I din DNA, el precizand ca acesta va fi simplu procuror si mentionand ca, la fel ca Daniel Morar, Papici a facut "dosare politice".

"Cine, ce victima e Papici? (...) Si-a terminat omul dosarul (in cazul lui Liviu Dragnea, n.r.), gata, poate sa fie procuror simplu. Cum sa fie sef cand si-a terminat mandatul? Ce stam si plangem?", s-a intrebat, retoric, Ponta, precizand ca acesta va fi in continuare simplu procuror.