Senatorii vor dezbate in procedura de urgenta proiectul de lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana si stimularea si facilitarea dezvoltarii activitatilor miniere in Romania, anunta Mediafax.

Senatorii au aprobat, cu 91 de voturi "pentru", 18 voturi "impotriva" si o abtinere, dezbaterea proiectului in procedura de urgenta.

Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu declara, luni, ca Biroul Permanent al Senatului a decis, la solicitarea grupului PSD, ca proiectul de lege privind Rosia Montana sa intre in procedura de urgenta in dezbaterea comisiilor de specialitate.

Dumitrescu a declarat ca la nivelul conducerii Senatului s-a hotarat ca pana pe data de 11 septembrie comisiile de specialitate sa elaboreze avizele asupra proiectului de lege, iar pana pe 17 septembrie comisia de administratie impreuna cu cea economica sa elaboreze un raport comun asupra actului normativ.

Ulterior, proiectul va fi intra in dezbaterea si votul Senatului in calitate de prima Camera sesizata.

Decizia a fost luata dupa ce Crin Antonescu, presedintele PNL si al Senatului, a anuntat luni dimineata, in nume personal, ca se opune acestui proiect. La cateva ore dupa aceea, premierul Victor Ponta a declarat ca proiectul nu va trece de Parlament, in conditiile in care nu exista o majoritate care sa-l sustina.