Plenul Camerei Deputatilor va lua act miercuri de vacantarea mandatului deputatului PSD Aurel Nechita ca urmare a deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) privind incompatibilitatea sa, a anuntat luni liderul grupului PSD, Marian Neacsu, transmite Mediafax.

Neacsu a facut aceste precizari dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei.

"In acest caz nu poate sa fie o sanctiune disciplinara, pentru ca avem o decizie foarte clara. Nu ne mai jucam ca in mandatul trecut. Avem o hotarare definitiva si irevocabila a instantei, o punem in executare", a adaugat Neacsu.

Instanta suprema a stabilit, in 11 februarie, ca deputatul Aurel Nechita este incompatibil intrucat detine atat functia de parlamentar, cat si pe cea de decan al Facultatii de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati, ANI comunicand sentinta Camerei Deputatilor.

Potrivit ANI, in perioada 12 mai 2005 - 19 decembrie 2008, Aurel Nechita a exercitat, simultan, atat functia de deputat, cat si pe cea de decan al Facultatii de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati, incalcand, astfel, prevederile articolului 84, alineatul 2 din Legea 161/2003.

In 12 februarie, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis sa trimita la Comisia juridica raportul ANI in cazul incompatibilitatii deputatului PSD Aurel Nechita, cu termen de solutionare de doua saptamani.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, in 12 februarie, ca situatia deputatului PSD Aurel Nechita, declarat incompatibil de instanta suprema, este "un caz un pic complicat", care "va fi un caz de manual pentru toata lumea".