Site-ul pesurse.ro a publicat noi fragmente din inregistrarile audio din sedinta conducerii PNL din data de 16 mai. Intr-una dintre inregistrari, liderul PNL Crin Antonescu acuza faptul ca toate institutiile sunt indreptate impotriva liberalilor, firmand ca sunt singuri "impotriva lui Basescu, a PSD si a unor institutii internationale". Intr-un alt fragment, vicepremierul Daniel Chitoiu (PNL) il critica pe ministrul Energiei, Constantin Nita (PSD), afirmand ca din cauza unei "declaratii idioate" a social-liberalului au fost intrerupte investitiile in domeniul energetic.

Crin Antonescu in inregistrarea publicata de site-ul pe surse.ro:

  • Eu sunt absolut de acord ca noi trebuie in permanenta si sa cantarim politic fiindca e limpede, ne aflam in o cu totul alta situatie de cat inainte de 9 decembrie cand USL era unul singur si aveam un singur dusman, iar acum acel dusman a devenit aliat pentru partenerul nostru si sa nu spun chiar adversar potential, dar efortul lor de extindere este vad in aceasta zona. Ce spun eu nu e ca nu e suficient sa ne plangem pentru ca normal sa incerce sa ia pe imaginea lor tot ce e bun in guvern. Astea sunt lucruri naturale - problema e ce facem noi?
  • Pai s-a pus degetul pe "i". Ce parghii avem si cand si cum, prin ce mijloace le accesam si care este granita pana la care se merge. Eu am invocat la inceput episodul cu Sorin Rosca Stanescu pentru ca ei sunt foarte bine organizati.
  • De fapt problemele noastre sunt astea. Sunt declaratiile lor si actiunile lor, dar ei te prind cu chestiile astea, iti pun problema aia unde sunt acoperiti si tu trebuie sa dai un raspunzi sau sau sa incerci un raspuns la niste declaratii. Astea se rezolva sub o forma sau alta, dar trebuie sa delimitam mereu care sunt obiectivele si linia de granita pana unde se merge si pana unde nu se merge.
    Dar pentru asta trebuie sa fim si noi organizati, trebuie sa fim coerenti. Noi ne intalnim din cand in cand si ne povestim unii altora ce ar trebui sa faca celalalt si nu e suficient.
  • Pentru mine nu mai e nici o surpriza. Avem in fata o stare de fapt, o noua conjuctura politica. Realitatea nu se schimba cu rugaminti, cu proclamatii. Asta este, avem o situatie foarte grea. Am incercat sa inteleg toata aceste increngaturi de institutii...
  • Nu am mania persecutiei, dar toate sunt indreptate impotriva noastra si cu forta noastra limitata e cam greu sa raspundem.
  • Ex. ANI - toata lumea vedem cum continua lantul coincidentelor... azi vorbesti si maine te ia ANI. Seria coincidentelor continua. Ce putem face, ca loviturile vin din toate directiile?
  • Suntem singuri impotriva lui Basescu, a PSD si a unor institutii internationale. Cred ca toate aceste povesti cu tergiversarile si ce fac cei din PSD eu cred ca trebuie sa le rezolvam pana la vacanta parlamentara.
  • Am cerut ca de la secretariatul general sa li se dea ministrilor sa numeasca oamenii si daca nu face, vine si spune pe cine a pus si de ce nu a pus. La fel si cu PSD si daca nu s-a rezolvat spune. Trebuie sa fim coerenti si hotarati.
  • Dar apoi trebuie sa avem o strategie in comunicare prin care toti colegii care participa la vreo emisiune, chiar daca sunt pesd-isti acolo, dar daca ala il intreaba "Domnule, a iesit un scandal acolo cu Rosca Stanescu"... ala sa raspunda ca nuca in perete - "Hai sa facem Codul Silvic, haideti sa ajutam intreprinderile mici si mijlocii." El va spune iar - "Dar domnule, eu te intreb de Rosca Stanescu...", "Da, am auzit, dar noi facem Codul Silvic, noi facem pentru IMM-uri". Nu avem alta solutie.
  • Nu zic sa discutam neaparat in termeni de adversari, dar am aruncat ochii peste umar si nu le spun adversar. Dar noi vorbim de un partid care are 40% la o strigare, cu PPDD si cu doamna Udrea ca doar sunt colegi intru coabitare. Vorbim de un partid care are mai mult de jumatate din CJ-urile tarii, peste 2.200 de primari si privit cu indulgenta de anumite institutii. Si tot acest mastodont este corent si unitar. 
  • Noi avem o sansa si o conjunctura care au si ele o durata, dar sa nu ne imbatam cu apa rece. Am tras foloase de pe urma partidului ca am rezistat in opozitie si nu am intrat in combinatii temporare cu domnul Basescu si cu cei care guvernau atunci si atunci a fost o conjuctura cand ne-am jucat bine atuul potential. Noi am negociat totul in USL Pe ceea ce putea fi si nu pe ce avem. Am impartit atunci ce nu era ca sa fie clar.
  • Nu e vorba doar de prezidentiale. E vorba ca, la europarlamentare, daca PNL nu ia 30% cum spune domnul Turcanu, cu 25% realist la suta PNL a castigat batalia pe dreapta si chiar daca PSD ia 40 (sper sa nu fie atat) vor vedea ca e partea dreapta suntem doar noi si se vor gandi sa se tina de angajamente, daca noi o dam in 14-16% atunci si eu m-as spune in pielea lor si sa ma intreb daca nu se intampla altceva pe partea dreapta. 

In cadrul aceleiasi sedinte, vicepremierul Daniel Chitoiu il critica pe social-democratul Constantin Nita, dupa cum reiese din inregistrarea publicata de pesurse.ro. "Dupa cum stiti anul trecut am liberalizat piata energiei si investitiile in domeniul energetic au crescut, dar au fost stopate acum o luna de zile din cauza unei declaratii idioate a ministrului Nita privind investiile in domeniul energiei regenerabile pentru ca au blocat toate investitiile in acest domeniu. Bancile au stopat orice finantare si toate proiectele in derulare, ori acest lucru este dezastruos pentru domeniul energetic", a afirmat Daniel Chitoiu.

Pesurse.ro a publicat vineri fragmente dintr-o inregistrare audio realizata in aceeasi sedinta in care Crin Antonescu le-a spus liberalilor ca "relatia cu PSD nu mai este ce fost" si ca nu stie "ce vor face partenerii de guvernare". "Nu mai este o inventie de presa fractura USL", i-a avertizat liderul PNL pe colegii de partid. Totodata, Antonescu a vorbit despre relatia PSD cu Traian Basescu si despre deficitul de imagine pe care PNL il are in raport cu PSD.