Adriana Saftoiu, aleasa luni purtator de cuvant al PDL, a declarat, intrebata daca numirea ei in aceasta functie ar putea marca si mai mult ruptura partidului de Traian Basescu, ca presedintele are dreptate atunci cand afirma ca se desparte de PDL, dar ca este pacat ca reintra in litera Constitutiei de abia la sfarsit de mandat. Saftoiu a precizat ulterior ca "Traian Basescu a decis sa se desparta nu de PDL, ci de partidele politice".

Adriana SaftoiuFoto: Agerpres

"Traian Basescu are dreptate atunci cand spune ca se desparte de PDL, e pacat ca o face doar la sfarsit de mandat, pentru ca asta inseamna ca reintra in litera Constitutiei care spune ca un presedinte se desparte de partide din momentul in care devine presedinte. E foarte bine ca Traian Basescu a decis sa se desparta nu de PDL, ci de partidele politice", a declarat Saftoiu.

"Spiritul Constitutiei spune ca un presedinte se desparte de partide, faptul ca presedintele a colabora cu Guvernul Boc era absolut normal, asa cum e normal sa colaboreze cu Guvernul Ponta. Aici e vorba de relatia institutionala Guvern- presedinte. Eu vorbesc de ceea ce Traian Basescu a spus in ultilmele zile, despartirea de partie", a explicat purtatorul de cuvant al PDL.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute luni, Blaga a informat ca a propus colegilor de partid ca Adriana Saftoiu, recent revenita in PDL, sa indeplineasca functia de purtator de cuvant al formatiunii. Propunerea a fost votata in Biroul permanent al PDL cu 49 de vorturi "pentru" si un vot "impotriva". Potrivit Adrianei Saftoiu, Roberta Anastase a fost cea care a votat impotriva.

Intrebata daca va putea colabora cu Roberta Anastase, Adriana Saftoiu a raspuns: "Ii inteleg votul Robertei. Nu imi propun acum sa reevaluez PDL in niciun fel. Lucrurile pe care le-am spus atunci cand eram in Parlament si in care si acum consider ca au existat abuzuri le pastrez. Roberta Anastase, ca presedinte al Camerei Deputatilor, s-a confruntat cu o atitudine destul de critica din partea mea, dar ii inteleg atitudinea si sunt sigura ca vom putea colabora".

Saftoiu a mai declarat ca numirea sa in functia de purtator de cuvant al PDL reprezinta o provocare. "Pentru mine e o provocare cel putin din doua puncte de vedere, o data, sa particip la reconstructia PDL care se afla si intr-o schimbare de atitudine si mesaj - nu ar fi o ipostaza chiar noua pentru mine, am mai facut-o o data cand, asa cum spunea si dl presedinte Blaga, am fost in aceeasi echipa -, si al doilea proiect este conturarea, profilarea PDL ca un partid real de centru dreapta. Pentru ca aici trebuie sa fim realisti, e usor sa faci declaratii, dar e mult mai geu sa ai aceasta atitudine, sa te comporti ca atare. [...] In cazul in care PDL se decide cu adevarat sa sustina acest lucru, trebuie sa faca lucruri concrete", a declarat Saftoiu.