Deputatul Ghervazen Longher si fostul deputat Mihai Radan (ambii din grupul minoritatilor nationale) sunt cercetati penal pentru conflict de interese, fiind acuzati ca au angajat ilegal rude in Camera Deputatilor si, respectiv, la biroul parlamentar, informeaza Mediafax.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) au dispus inceperea urmaririi penale a lui Ghervazen Longher, deputat din partea Uniunii Polonezilor din Romania "Dom Polski", intrucat, la data de 30 decembrie 2004, la propunerea acestuia, Camera Deputatilor l-a angajat pe fratele lui, prin contract individual de munca pe perioada determinata, avizat chiar de catre deputat, acesta fiind ulterior prelungit.

In aceasta cauza, prim-adjunctul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, prin ordonanta, infirmarea solutiei de neincepere a urmaririi penale dispusa initial, arata, miercuri, PICCJ intr-un comunicat de presa.

Mihai Radan este acuzat ca, in perioada 17 octombrie 2006 - 15 decembrie 2008, in calitate de deputat, a propus si a avizat angajarea in cadrul biroului sau parlamentar a fiului sau, in functiile de referent si, respectiv, sef cabinet, precum si a nurorii sale, in functia de consilier.

Totodata, in aceeasi perioada, Mihai Radan ar fi incheiat cu sotia sa un contract civil avand ca obiect prestarea de catre aceasta a unor activitati remunerate de Camera Deputatilor, a precizat sursa citata.