Premierul Victor Ponta, presedintele Senatului, Crin Antonescu, si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, mai multi ministri si parlamentari sunt asteptati joi, la Iasi, la manifestarile organizate de municipalitate cu prilejul aniversarii a 154 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca, anunta Agerpres.

Manifestarile vor debuta si se vor incheia cu spectacole. Primul dintre ele, un spectacol folcloric, va fi sustinut, in intervalul orar 9:00-10:00 pe o scena care va fi amplasata in Piata Unirii, de solistii Laura Lavric, Maria Dragomiroiu, Veta Biris, Petrica Matu Stoian, precum si de Zenaida Judea si Nicolae Hlib, ambii din Republica Moldova.

Momentul artistic va fi urmat la ora 10:00 de Onorul militar prezentat de Armata Romana, la intonarea Imnului National si de un ceremonial religios. Oficialitatile centrale si locale, printre care premierul Victor Ponta, prefectul Romeo Olteanu, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, primarul Gheorghe Nichita, vor sustine discursuri in prezenta cetatenilor veniti in Piata Unirii din Iasi.

Potrivit programului, momentul va fi urmat de ceremonialul depunerii de coroane la monumentul domnitorului Al. I. Cuza din Piata Unirii, defilarea detasamentelor militare si de intonarea Horei Unirii si desfasurarea Horei Populare.

De la ora 11:00, timp de o ora, in Piata Unirii este programat momentul folcloric 'Noi suntem romani'. In acelasi timp, oficialitatile se vor deplasa la Biserica 'Trei Ierarhi' unde va fi oficiata o slujba si vor fi depuse coroane de flori la mormantul domnitorului Al. I. Cuza. De la ora 12,00, municipalitatea va oferi peste 5.000 de portii de fasole cu carnati si vin fiert tuturor cetatenilor veniti in Piata Unirii.

Seara, 100 de militari vor marsalui cu torte aprinse pe traseul Muzeul Unirii - Palatul Culturii, iar intre orele 18,00 si 20,00 in Piata Palatului Culturii, va fi organizat cel de-al doilea spectacol, un concert sustinut de Ruby, Iris si Zdob si Zdub.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a trimis o invitatie si presedintelui Traian Basescu sa participe la festivitatile de la Iasi, insa acesta nu a confirmat participarea directa.

In aceeasi zi la Iasi ar putea avea loc si proteste, sindicalistii de la Sanitas si fostii angajati ai Centralei Electro Termice Iasi anuntand in urma cu cateva zile ca vor sa declanseze o actiune de protest pentru a atrage atentia asupra nemultumirilor lor.