Votul romanilor din strainatate pentru alegerile parlamentare s-a incheiat luni, 10 decembrie, la ora 7:00, ora Romaniei, odata cu inchiderea ultimelor cinci sectii de votare de pe Coasta de Vest a Statelor Unite, respectiv Los Angeles, Portland, Seattle, San Francisco si Las Vegas, informeaza un comunicat al Ministerului roman de Externe.

Din cauza diferentelor de fus orar, votul s-a derulat in strainatate pe durata a 35 de ore si a decurs in conditii normale.

Cifrele oficiale privind prezenta finala la vot vor fi aduse la cunostinta publicului de catre Biroul Electoral pentru romanii din strainatate, dupa primirea tuturor proceselor verbale.

Organizarea celor 306 sectii de vot in 95 de state a presupus un efort uman si logistic semnificativ din partea MAE, pentru ca votul in cadrul sectiilor de votare din afara tarii sa se desfasoare in stricta conformitate cu legea, astfel incat cetatenii romani care din diverse motive locuiesc in acest moment in strainatate sa isi poata desemna reprezentantii in Parlamentul Romaniei.