Un conflict a izbucnit, sambata, in localitatea buzoiana Maracineni, intre doua echipe de campanie ale USL si ARD. Doua dintre persoanele implicate au fost duse la Spitalul Judetean Buzau, informeaza Mediafax.

Comisarul sef Florina Crucianu de la IPJ Buzau a relatat ca incidentul a fost anuntat la 112. In momentul in care politistii au ajuns la locul indicat, au gasit doua tabere de sustinatori a doi candidati la alegerile parlamentare din 9 decembrie, care se jigneau reciproc, arata agentia de presa.

Polististii sositi la fata locului au aplanat conflictul si fac cercetari pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat. Potrivit comisarului sef IPJ Buzau, au fost depuse deja trei plangeri penale, doua pentru lovire si alte violente impotriva a trei localnici din Maracineni si o plangere penala pentru furt si distrugere impotriva unei localnice.

Potrivit fortelor de ordine, conflictul a izbucnit in momentul in care o caravana a ARD, sustintoare a deputatului Cezar Preda, candidat pe Colegiul Camera Deputatilor Buzau, se deplasa in localitatea Maracineni, indemnindu-i pe localnici sa voteze cu liderul PDL Buzau. Mesajul sustinatorilor lui Preda era transmis printr-o statie amplasata pe un autoturism. In aceleasi momente, o masina cu sustinatori ai contracandidatului lui Cezar Preda, Marcel Ciolacu, de asemenea candidat pe Colegiul 7 Camera Deputatilor din partea USL, se deplasa in fata caravanei ARD, impartind pliante cu masurile luate de PDL in timpul guvernarii Boc, respectiv taierea salariilor si pensiilor ori impozite mai mari.

Conflictul intre cele doua parti s-a iscat in momentul in care sustinatorii lui Preda le-au reprosat sustinatorilor lui Ciolacu ca ii impiedica sa faca o campanie in mod civilizat pentru candidatul pe care il sustin.

In urma altercatiei, doua persoane au fost ranite, necesitand asistenta medicala.

Candidatul USL Marcel Ciolacu a declarat, sambata, ca doi membri ai caravanei sale au ajuns in spital dupa ce au fost agresati de oamenii lui Cezar Preda, considerand incidentul extrem de grav, informeaza Mediafax.