Dan Mihalache a afirmat marti ca presupusul scandal sexual in care ar fi fost implicata succesoarea sa la SGG, liberala Ioana Andreea Lambru, este o inscenare. Intrebat de un realizator B1Tv daca in inregistrarea audio facuta publica de Romania TV e vorba despre Andreea Lambru, care ar fi facut sex pe canapeaua din biroul lui Crin Antonescu, Mihalache a spus ca e vorba de "cu totul altcineva, cautati pe goagal". Reamintim ca Mihalache a fost demis marti de premierul Victor Ponta din postul de secretar general adjunct al Guvernului.

Dan Mihalache, in 2007Foto: Agerpres

Romania TV a scris marti ca, potrivit unei convorbiri telefonice dintre un fost membru al PNL, Mihai Balasescu, si o femeie neidentificata, Ioana Andreea Lambru ar fi facut sex cu acesta in biroul presedintelui PNL, Crin Antonescu. In aceasta convorbire telefonica, Ioana Andreea Lambru ar fi fost identificata drept "Oana", asa cum i s-ar spune in partid. In urma acestui scandal, Balasescu a demisionat din partid.

Dan Mihalache a intervenit telefonic la B1 TV, fiind intrebat de moderator cum comenteaza informatiile despre presupusa relatie sexuala pe canapeaua din biroul lui Crin Antonescu.

"Este o prostie chestia cu canapeaua. E vorba de cu totul altcineva, mai cautati pe goagal", fara a dezminti insa explicit scena actului sexual din biroul lui Crin Antonescu.

Mihalache a precizat ca "in aceast mizerie care i s-a inscenat astazi" Ioanei Andreea Lambru este "foarte solidar cu ea".

Intrebat care sunt calitatile care au propulsat-o pe tanara Lambru in functia de secretar general adjunct al Guvernului, la 27 de ani, Dan Mihalache a precizat ca aceasta "face un efort organizatoric pe care dvs, din studiu, nu-l puteti intui".

Premierul Victor Ponta l-a demis marti pe Dan Mihalache (PNL) din functia de secretar general adjunct al Guvernului. Premierul Victor Ponta a explicat marti ca functia de secretar general adjunct al guvernului este una "cu caracter strict administrativ" si nu agreeaza ideea ca cei care ocupa astfel de functii sa faca declaratii publice.

Andreea Ioana Lambru, succesoarea lui Dan Mihalache in functia de secretar general adjunct al Guvernului, are 27 de ani, a fost director de cabinet al lui Radu Stroe, este secretar general adjunct al PNL si director comercial la Sucursala de Administrare si Intretinere a Fondului Imobiliar a RA-APPS.

Andreea Lambru s-a nascut la 12 aprilie 1985 si a absolvit, in 2008, Universitatea Romano - Americana, Facultatea de Economie Generala.

Intrebat cum comenteaza acuzatiile la adresa Ioanei Andreea Lambru, Victor Ponta a declarat ca nu cunoaste detalii legate de moralitatea noului secretar general adjunct al Guvernului si ca nici nu este interesat de "can-can-uri", mai ales cele legate de doamne, apreciind ca societatea este inca extrem de retrograda.

"Nu sunt interesat de acest gen de can-can-uri, mai ales de cele legate de doamne. Societatea romaneasca este inca extrem de retrograda si oricarei femei promovate intr-un fel sau altul i se descopera lucruri din trecut. Eu nu fac astfel de researchuri", a spus Ponta, citat de Mediafax.