Renate Weber critica votul Senatului, care a decis ca liberalul Mircea Diaconu, declarat incompatibil, isi poate pastra mandatul de parlamentar, in ciuda unui verdict al instantei supreme, care sustine contrariul. Eurodeputatul liberal spune, la RFI, ca votul din Camera Superioara este unul "nefericit". Weber se arata "surprinsa" ca senatorul PNL nu a facut el insusi "un pas inapoi".

Renate Weber nu e de acord cu decizia Senatului in cazul Diaconu: "Din punctul meu de vedere, este o decizie profund nefericita a Senatului si chiar de neinteles, pentru ca statul de drept asta inseamna, iti place sau nu-ti place o lege, ea trebuie respectata, iti place sau nu-ti place o decizie a unei instante, ea trebuie respectata! Faptul ca acea decizie ti se pare nedreapta, asta pot sa inteleg, dar asta nu inseamna ca nu ai obligatia sa o respecti".

Renate Weber s-ar fi asteptat ca Mircea Diaconu sa-si dea demisia din Senat. "M-a surprins chiar atitudinea domnului Diaconu, un om pentru care am foarte mult respect, cu atat mai mult cu cat a si declarat ca nu va mai candida! Nu inteleg de ce nu a facut dumnealui un pas inapoi si nu s-a retras. Dar, ma rog, dincolo de chestiunea personala a domnului Diaconu, ramane intr-adevar votul Senatului. In opinia mea, repet, este un vot nefericit! Daca nu-ti place o anumita legislatie sau o anumita situatie, nu acesta este raspunsul", declara europarlamentarul liberal.

Continuarea pe www.rfi.ro.