Senatorul democrat-liberal Mihai Stanisoara a semnalat, intr-o declaratie transmisa presei, un fenomen pe care l-a catalogat drept "nociv pentru democratia tarii noastre", referindu-se la un "asalt concretizat intr-un adevarat pumn pus in gura presei din Romania".

"Din nefericire pentru Romania, liderii USL au trecut de la vorbe la fapte si am semnale numeroase ca in teritoriu s-a declansat o adevarata persecutare a jurnalistilor care nu lauda si nu aproba actiunile USL. Pe plan economic, USL a trecut la santajarea firmelor sa nu mai cumpere publicitate decat la canalele mass-media aservite actualei Puteri. In caz contrar, aceste societati sunt hartuite de catre autoritatile controlate de USL. In plan psihologic, politicienii USL actioneaza direct asupra jurnalistilor pe care ii umilesc si ii jignesc in cadrul discutiilor private sau chiar in public, in conferinte de presa," a declarat Stanisoara.

Senatorul mentioneaza ca are exemple in judetul sau, Mehedinti, insa ca mai multi colegi din Alianta Romania Dreapta i-au semnalat astfel de cazuri si in judetele lor.