Senatorii vor lucra in teritoriu in perioada 1-19 noiembrie, potrivit deciziei luate, luni, de conducerea acestei camere legislative, anuntul fiind facut de catre viecepresedintele Dan Radu Rusanu, dupa sedinta Biroului permanent al Senatului, transmite Mediafax.

El a mentionat ca birourile comisiilor care au acte normative de discutat vor stabili zilele in care membrii comisiilor respective se vor intruni pentru a dezbate actele normative si a le propune pentru avizare in plenul Senatului.

Rusanu a precizat, de asemenea, ca s-a stabilit ca termen data de 19 noiembrie pentru avizarea in Comisia pentru munca, in Comisia pentru buget - finante si in Comisia pentru drepturile omului a initiativei legislative propuse de deputatul Cristian Rezmerita, care vizeaza modificarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii, si care, potrivit lui Rusanu "se refera la stabilirea claselor".

"S-a stabilit pentru miercuri o sedinta comuna, Camera Deputatilor si Senat. In acelasi timp, s-a luat decizia ca in perioada miercuri (31 octombrie - n.r..) pana in 19 noiembrie senatorii sa lucreze in teritoriu iar cei care au acte normative in comisie, Birourile Permanente ale comisiilor sa stabileasca zilele in care se vor intalni membrii comisiei respective pentru a discuta actele normative si a le propune pentru avizare in plenul Senatului", a declarat Rusanu, citat de Agerpres.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, va sustine miercuri o alocutiune in Camerele reunite ale Legislativul roman.