Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca va participa la summitul european din noiembrie, daca presedintele Traian Basescu ii va da mandat de reprezentare a Romaniei.

"Voi solicita presedintelui, in baza deciziei CCR si in baza faptului ca pana acum am participat direct, impreuna cu domnul Leonard Orban si cu secretarul de stat din MAE Luminita Odobescu, la toate negocierile si discutiile legate de bugetul UE, implicit de fondurile structurale si cele vizand Politica Agricola Comuna, care vor fi repartizate Romaniei in 2014 - 2020", a afirmat Victor Ponta, citat de agentia Agerpres.

Intrebat cand va avea o discutie cu seful statului in acest sens, el a raspuns ca va aborda subiectul inainte de reuniunea prim-ministrilor, care se va desfasura pe 13 noiembrie, "sau imediat dupa".

"De altfel, pe 13 noiembrie va avea loc la Bruxelles o noua reuniune a prim-ministrilor, la care sigur particip. Si atunci, daca in conformitate cu decizia Curtii Constitutionale, fiind vorba de un summit exceptional pe tema bugetului - tema care este in toate tarile, nu doar in Romania, de competenta guvernului -, daca presedintele imi va da mandat sa reprezint Romania, o voi face", a precizat Ponta.

De asemenea, intrebat daca accepta propunerea presedintelui Basescu de a fi prezent in decembrie la Oslo, la decernarea premiului Nobel pentru pace acordat Uniunii Europene, Victor Ponta a afirmat ca prefera ca la data respectiva sa primeasca un alt premiu, si anume din partea romanilor.

"Ma bucura preocuparile domnului presedinte, dar eu am alte preocupari. De aceea am vorbit de un lucru foarte serios, si anume de sumele alocate Romaniei in 2014-2020, cand domnul presedinte Basescu, probabil, va fi la pensie, nu? In 2014. Ori eu nu am de gand sa ma pensionez in 2014. Sunt responsabil in fata romanilor probabil cel putin pana in 2016. In rest, daca ma intrebati de 10 decembrie (a doua zi dupa alegerile parlamentare-n.r.), nu va ascund faptul ca imi doresc un alt premiu, din partea romanilor", a spus Ponta, potrivit Mediafax.