Viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a sustinut miercuri ca, in contextul in care Consiliul Superior al Magistraturii "raspunde la comenzile politice ale lui Traian Basescu", parlamentarii ar trebui sa procedeze la fel, transmite Agerpres.

"Eu cred ca daca CSM raspunde la comenzile politice ale lui Traian Basescu asa cum se vehiculeaza in mai multe medii, atunci si noi parlamentarii ar trebui sa procedam in acelasi fel, adica Traian Basescu nu se intoarce la Cotroceni decat dupa ce CSM isi indeplineste obligatiile pe care le are", a spus Nicolaescu, precizand ca este vorba de o parere personala si ca aceasta pozitie nu a fost discutata nici in PNL, nici in USL.

Intrebat daca exista o teama in USL ca Traian Basescu cand se va intoarce la Cotroceni ar putea sa nu o investeasca in functia de ministru al Justitiei pe Mona Pivniceru, liberalul a raspuns: "Sa uitam cuvantul teama. Nu despre asta discutam. Exista cel putin, din punctul meu de vedere, o anumita ingrijorare ca Traian Basescu sa-si manifeste vechile metehne de a se comporta cum vrea el si nu legal. E o ingrijorare, dar nu cred ca lucrul acesta este cel mai important in acest moment. Eu cred ca CSM pana la urma va intelege sa se comporte institutional corect, sa-si indeplineasca atributiile si pana cand va avea loc predarea-primirea mandatului la Cotroceni CSM sa-si fi realizat atributiile".

El a aratat ca la citirea in Parlament a deciziei CCR privind referendumul din 29 iulie ar putea exista o singura problema si anume indeplinirea cvorumului.

"In clipa in care nu exista cvorum, sedinta nu este valabila si daca sedinta nu este valabila nu se poate desfasura si ca atare niciun fel de alta procedura nu se poate derula", a explicat Nicolaescu.

Intrebat daca este posibil ca PSD si PNL sa nu participe la aceasta sedinta a Parlamentului, el a precizat ca nu a fost discutat acest subiect.

"Cred ca nu se pune problema ca noi sa facem ca cei de la PDL, sa boicotam. Nu, problema nu se pune in felul acesta, ci in cat timp pot sa ajunga colegii nostri ca sa poata constitui cel putin din partea noastra o majoritate consistenta si sigur cu cei de la PDL sa existe un cvorum de sedinta", a afirmat liberalul.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri ca sedinta Birourilor Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, in care trebuie stabilita data sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru citirea hotararii Curtii Constitutionale privind referendumul, a fost convocata joi, la ora 12.00. Zgonea a precizat insa ca, potrivit regulamentului, Birourile Permanente se pot intruni numai in cvorum de 50%+1, iar, in conditiile in care "peste jumatate dintre membri" nu sunt in Bucuresti, fiind in concediu, ramane de vazut daca "vineri este o zi fezabila" pentru sedinta extraordinara a Parlamentului.