Fostul premier si presedinte al PDL, Emil Boc, a venit, sambata dimineata, la sediul central al formatiunii unde s-au reunit mai multi reprezentanti ai PDL printre care Raluca Turcan, Cristian Boureanu si Anca Boagiu, informeaza Mediafax. Primarul municipiului Cluj-Napoca a declarat ca este alaturi de colegii sai si de presedintele Traian Basescu, adaugand ca suspendarea s-a facut abuziv si ca USL este "o putere care, iata, la numai doua luni de la instaurare, practic demoleaza tot ceea ce este sanatos in materia statului de drept in Romania".

Fostul premier PDL a precizat ca votul din 29 iulie este foarte important, si ca PDL il va sustine pe presedinte. Acesta a adaugat ca in campania pentru referendum partidul va trebui sa explice romanilor masurile luate in timpul crizei.

Emil Boc a criticat masurile luate in Parlament in ultimele zile, mai ales schimbarea Avocatului Poporului si modificarea legilor electorale prin ordonante de urgenta. "Ce vina avea Avocatul Poporului?", a spus primarul clujean, referindu-se la faptul ca Avocatul Poporului a fost revocat din functie prin votul Parlamentului.

Intrebat ce crede despre protocoul dintre UNPR si USL, incheia inainte de votul de vineri din Parlament, Emil Boc a declarat: "Am mai trait dezamagiri de tradari la caderea Guvernului Ungureanu, le-am trait si de data aceasta, se pare ca am de invatat foarte mult in politica, eu, care am crezut ca am invatat destul de multe despre oameni si despre politica."

UPDATE Cristian Boureanu: PDL va organiza mai multe mitinguri in tara pentru sustinerea lui Traian Basescu

Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, sambata dupa-amiaza, ca partidul va organiza mai multe mitinguri in tara pentru sustinerea presedintelui suspendat Traian Basescu, mentionand ca nu a fost inca stabilit un calendar clar.

El a spus ca PDL este alaturi de Traian Basescu si va colabora cu echipa acestuia.

"Indifierent cine ar fi presedinte, romanii tebuie sa iasa in strada si sa apere statul de drept. Suntem pregatiti sa mergem la referendum", a spus Boureanu.

Potrivit acestuia, campania pentru referendum este un bun prilej pentru PDL de a explica romanilor in ce situatie grava este tara in urma guvernarii Ponta.

El s-a referit si la sintagma "256 sunt alaturi de Nastase", despre care a spus ca este "foarte sugestiva".

Boureanu a mentionat insa ca nu a fost stabilit inca un slogan oficial al PDL pentru campanie.

El a precizat ca PDL va organiza duminica o conferinta de presa.