Presedintele Senatului Crin Antonescu a declarat, referitor la propunerea facuta in plen de Traian Basescu de a organiza, concomitent cu referendumul pentru suspendare, si referendum pentru validarea Constitutiei care sa adopte Parlament unicameral si 300 de parlamentari, ca este "aceeasi incercare de a lega doua teme complet distincte".

"Este din nou aceeasi incercarea de a lega, de a conditiona doua teme complet distincte," a spus Antonescu, intrebat cum comenteaza propunerea.

:Cred ca ca nu am auzit nimic nou astazi. Nici in cererea pe care parlamentarii Romaniei au prezentat-o, si nici in pledoaria de astazi a preseditnelui. Sunt puncte de vedere cunoscute. De vreme ce sunt initiator al suspendarii cred ca este limpede ce cred. Convingerea mea este ca Traian Basescu nu a spus adevarul romanilor si probabil ca in dezbaterea de vineri acete pozitii vor fi din nou ridicate," a mai spus presedintele Senatului.

Antonescu a precizat ca, daca va ajunge sa asigura interimatul la presedintie, "o sa o exercit responsabil si discret".

Presedintele Traian Basescu a propus joi, in timpul interventiei din plenul parlamentului, ca, odata cu referendumul pentru suspendarea presedintelui, sa fie organizat si referendum pentru validarea Constitutiei in care sa se adauge parlament unicameral si 300 de parlamentari. "Apropo, n-ati vrea sa organizati referendumul pentru validarea noii Constitutii care sa aduca Parlament Unicameral si 300 de parlamentari odata cu referendumul pentru suspendarea presedintelui?"