Presedintele Traian Basescu nu si-a ascultat consilierii si a facut o confuzie atunci cand a afirmat ca prim-ministrii merg la Consiliile Uniunii Europene, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, reafirmand ca toti premierii din Europa merg la consiliile europene, cu doua exceptii, Cipru si Franta.

Traian Basescu "face o confuzie si nefiind jurist, nici macar doctor in drept, dar e scuzabila aceasta confuzie. Consiliile reunesc ministrii, cum este JAI, Ecofin, nu participa nici un premier la aceste consilii, iar prim-ministrii participa la Consiliul European", a spus el, adaugand: presedintele "face o confuzie si cred ca nu i-a ascultat pe consilieri".

Victor Ponta a mentionat ca "temperamentul" sefului statului "l-a impins asa, intr-o parte de conflict".

"M-am lasat si eu atras in urma cu cateva luni (intr-o situatie de conflict), cand presedintele spunea 'nu o sa-l pun niciodata pe Ponta premier'. Am intrat in aceasta capcana si spuneam ca o sa-l suspendam pe prim ministru. Pana la urma m-a pus presedinte", a comentat primul ministru, reafirmand ca nu doreste o situatie conflictuala intre guvern si presedintie.