Premierul Victor Ponta va convoca parlamentarii intr-o sesiune extraordinara daca pe data de 27 iunie Curtea Constitutionala va constata existenta unei neconformitati in noua lege privind votul uninominal, transmite Agerpres.

"Daca, pe data de 27 iunie, Curtea Constitutionala va constata ca exista ceva neconstitutional, imediat vom convoca o sesiune extraordinara a Parlamentului pentru a indrepta un text pe care Curtea il considera neconform Constitutiei. De ce? Pentru ca nu vrem sa ramanem cu sistemul actual pe care l-a contestat toata lumea. Singurul partid care este avantajat de sistemul actual este un partid neparlamentar care are un singur politician cunoscut si care se remarca prin populism, demagogie si iresponsabilitate. Daca PDL lupta atat de tare pentru acel partid, se pot muta la acea televiziune. Altfel, noi trebuie sa schimbam legea pentru ca cei care sunt votati de cetateni sa mearga in Parlament", a declarat marti, la Tulcea, premierul Victor Ponta.

Seful Executivului a reiterat faptul ca sesizarea PDL depusa la Curtea Constitutionala reprezinta in opinia sa "niste prostii juridice", afirmand ca solicitarea privind desfiintarea celor doua camere este imposibila cat timp Constitutia prevede functionarea acestora si ca USL doreste reducerea numarului parlamentarilor.

"Noi am vrut sa avem 300 de parlamentari, dar asta insemna redesenarea tuturor colegiilor, ori PDL s-a opus. Proiectul de lege votat de Parlament este identic cu proiectul PDL din 2010. Deci, contestatia lor este ridicola. (...) Noi doar am modificat un articol din legea veche, cel care se refera la repartizarea mandatelor, si este foarte greu sa spui ca e neconstitutional ceva in aceasta modificare. Inseamna sa spui ca este neconstitutionala si in cazul alegerii primarilor si a presedintilor de consilii judetene", a mentionat premierul Victor Ponta.

Acesta s-a aflat marti la Tulcea unde a participat la o conferinta de presa, la lansarea candidatilor USL pentru alegerile locale si la un mars pe strazile orasului.