Presedintele Senatului, Vasile Blaga a declarat, sambata la Romania Tv, ca acreditarea ideii unui congres extraordinar nu face bine partidului. Blaga sustine ca PDL trebuie sa se mobilizeze pentru alegerile locale iar schimbarea conducerii partidului n-ar ajuta la nimic. Declaratiile lui Blaga apar in contextul in care Radu Berceanu si Stefan Gheorghe cer ca Emil Boc si actuala conducere sa-si depuna mandatul.

"Nu este nevoie de congres. Este nevoie de mobilizarea partidului pentru a scoate la alegeri scorul pe care ni l-am propus. Nu face bine nici macar lansarea pe piata a ideii de congres extraordinar. In acest moment, nu cred ca este nevoie de asa ceva. La ce ar ajuta? Ar fi deliciul presei. Opinia publica nu este interesata de ce se intampla in interiorul PDL", a explicat Blaga la Romania TV.

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat la RFI, ca sefii PDL trebuie sa isi depuna mandatul dupa ce Guvernul Ungureanu a fost demis in urma adoptarii motiunii de cenzura in Parlament.

Totodata, presedintele PDL Emil Boc a afirmat insa, sambata, in conferinta de presa in care si-a anuntat candidatura la Primaria Clujului, ca "nu avem in plan niciun consiliu extraordinar: "congresele se fac dupa statut la timpul si momentul in care se incheie ciclul electoral".

Dupa caderea Guvernului Ungureanu in urma motiunii de cenzura, liderii PDL au discutat vineri seara printr-o audio-conferinta cu liderii din teritoriu/ Potrivit surselor Hotnews.ro, seful organizatiei Neamt Gheorghe Stefan(Pinalti) si cel de la Mehedinti, Mihai Stanisoara au cerut demisia lui Emil Boc si a intregii conducerii a PDL.

"Din cei 40 de sefi de organizatii doar doi au cerut ca Boc sa-si depuna mandatul restul au cerut mobilizare pentru campania electorala dupa ce PDL a scapat de povara guvernari. Nu este cazul sa destabilizam partidul si sa dam USL-ului exact ceea ce isi doreste: demiteri care sa creeze haos in PDL inainte de alegerile locale" au declarat sursele citate.

Citeste si: